Throwback: Dani

september 28, 2016

Over 6 weken wordt Dani alweer 3 jaar. En hoe vaak je het ouders ook hoort zeggen, ik kan het niet meer dan beamen: de tijd vliegt. En hard ook, want waar ik nog alles herinner van zijn geboorte, als de dag van gisteren, wordt hij over een paar weken echt alweer 3 jaar. Drie jaar! Wat heb ik al die jaren tussendoor gedaan? En sterker nog, hoe komt hij van dat kleine baby'tje opeens al zo'n knulletje van ongeveer een meter lang?!

"Waar is mijn baby?" Dat denk ik nog vaak, terwijl ik hem als peuter rond zie lopen en hoor zeggen 'Mama, dat wil ik zelf doen'.


Rondom de verjaardag van Dani blik ik altijd graag terug naar hoe hij eruit zag toen hij geboren werd en hoe hij die jaren groter is geworden. Gewoon om weer even te zien hoe bijzonder het is hoe een klein mensje zo snel groeit en hoe je tijd zoveel sneller gaat. Foto's zijn dan ook de ideale herinnering om er later naar terug te kijken en ik maak ze dan ook graag. Niet dat alles internet-waardig is hoor, maar een aantal blijven gewoon leuk om terug te zien.

Welkom op de wereld Dani
Dani is in het ziekenhuis ter wereld gekomen, mijn lijf wist niet zo goed hoe hij moest bevallen en had een zetje nodig. Deze foto is van na de bevalling en hier was hij helemaal schoon en aangekleed (en door mij weer een groot deel uit... Een winter outfit in een ziekenhuiskamer van 25 graden is nogal overdreven) weer bij mij terug, in diepe rust. Een 'klein' hummeltje van toch wel 52cm en 3790 gram.

De geboortefotograaf
Voor het geboortekaartje van Dani hadden we gekozen voor een exemplaar met foto. Bij het uitzoeken mochten we kiezen voor het aanleveren van een foto, of het laten maken van een foto door de drukker, die hier de juiste materialen en camera voor had. En omdat we wilden dat het een mooi kaartje werd, kozen wij voor het laatste. Dit is een van de foto's uit de reeks: deze haalde het kaartje. Dani was hier zo'n 3 dagen oud.

Een half jaar oud
Gaat snel hè? Opeens is het al een heel ventje, van een half jaar oud. Zonder tandjes, maar met wat meer haar. Ons bed werd en wordt gezien als groot speelterrein door en voor Dani en dus ligt hij daar ook op op deze foto. Bijzonder detail: de romper die hier zo mooi passend zit, was al een maatje 80/86! Dani heeft een bizar snelle groei gehad de eerste periode.

Familiedag
Zoals alle jaren hebben we na de zomervakantie een familie dag met de familie van mijn schoonmoeder. Dit was de eerste keer dat Dani aanwezig was. We hadden een dagje Duinoord in Helvoirt en hier was voor Dani een berg zand waar hij zich heerlijk mee heeft vermaakt. Dit was ook meteen zijn eerste aanraking met zand, wat hij als zeer bijzonder heeft ervaren (gek spul ook, kriebelt, kruipt tussen je tenen, in je broek, aan je kleren...).

Hiep, hiep, hoera! Dani 1 jaar
Dani zijn eerste verjaardag stond al vlug voor de deur en we hebben er dan ook van genoten. Een taart in de vorm van een 1, ballonnen, slingers en kado's, heel veel kado's. Helaas hier niet echt foto's van zijn gezichtje, zodat je kon zien hoe hij weer groeide. Dani had last van de zesde ziekte en zat helaas iets minder in zijn vel. Maar met genoeg geplande tijd voor onszelf met Dani was het een zeer geslaagde dag.

Alaaf!
Dani zijn tweede carnavalspak is er ook wel eentje die hier in dit rijtje mag. Dani kon inmiddels goed zelf los lopen en ging er lekker vandoor in zijn Darth Vader outfit in de Loonse en Drunense duinen. Mooi is te zien dat hij hier vlak voor een groeispurt zat, waar hij altijd iets voller wordt en lekker goed kan eten. Die bollere wangen verdwijnen dan ook weer na een paar weken als de groeispurt is geweest en hij alles heeft verspreid in de lengte.

Anderhalf jaar
Eenmaal met anderhalf kwamen de gekste fratsen voorbij. Dat krijg je als je kan lopen, toch? Alles werd overal uit getrokken en overal werd mee gespeeld. Zo ook in deze situatie, waar hij mij riep en ik hem aantrof in de wasteil. Hij kon er niet meer uit. En zoals het een echte moeder betaamt, ga je eerst lachen, maak je dan een foto en dán pas help je je kind. Sorry Dani.

Hoera! Dani 2 jaar!
Deze verjaardag liet ik een paar weken voor zijn verjaardag een aantal foto's maken in de studio. Ik kocht ballonnen, een folieballon in de vorm van een 2, pakte lege dozen in en scoorde confetti. De trui maakte ik zelf, hij koos hem zelf uit om aan te trekken voor de foto. Ik heb me overigens lam geblazen met al die confetti die je ziet dwarrelen, bij iedere foto opnieuw een flinke hand oprapen en uit blazen.. Pffff!

En weer een halfjaar verder
Op deze foto is hij zo'n 2,5 jaar oud alweer. Hij vond het geweldig om op zijn bed te gaan staan in zijn nieuw gedecoreerde kamer, waar hij zelf de look voor uit koos in de winkel, en te gaan poseren voor foto's. Er zijn hele reeksen van dit soort foto's van hem, in zijn kamer voor de muur (op bed staand of ernaast overigens).

Hieperdepiep, hoera! Dani wordt 3 jaar
Oké, toegegeven. Op deze foto is Dani nog niet helemaal 3 jaar oud. We schoten hem dus voor zijn verjaardag alvast, net als vorig jaar. Deze keer reisden we af naar Strijp S in Eindhoven om tig mooie settings uit te proberen en laat ik je er alvast een zien van voor een... jawel.. witte muur. Super leuk toch? Ik scoorde een grote, eigenlijk veel te grote, ballon in de vorm van een 3, maakte en bedrukte een shirtje ervoor en zo simpel kan het zijn. Vanaf nu is het nog maar even voor hij écht 3 jaar wordt.

Kijken jullie ook graag terug naar oude foto's van je zoon/dochter?

You Might Also Like

0 reacties