Op televisie!

september 25, 2016

Iedere zondag blog ik over een onderwerp uit de 30 day blog challenge van Hare Maristeit. Hierin staan een boel vrolijke, veelal luchtige onderwerpen. Zo ook deze zondag ga ik weer aan de slag met een onderwerp uit het lijstje. Deze keer stond er alleen 'Aan dit TV programma zou ik mee willen doen'. Hier hoort alleen een confessie bij. Ik kijk eigenlijk nooit echt tv.


"Ik kijk eigenlijk nooit tv. Het is er gewoon ingeslopen"

Het is niet dat ik nooit tv heb gekeken hoor. Voor Dani er was, vond ik het een heerlijk avond vullend programma. Maar na Dani zijn geboorte ben ik mijn bedrijf gestart en kreeg ik steeds minder tijd over voor mezelf. Wanneer Dani wakker is, ben ik met hem bezig. Wanneer hij slaapt, ben ik aan het werk. En zo is het er ingeslopen dat ik geen tv meer kijk. Oké, heel soms is er een uitzondering wanneer er een serie uit is, die we dan downloaden om te volgen. Hij komt dan hier niet op tv. Maar verder kijk ik eigenlijk niks meer.

Wat kijk ik dan wel op tv? 
Wanneer er een serie uit is die ik leuk vind, wat er overigens niet veel zijn, dan ga ik gerust een avondje zitten om afleveringen te binge watchen. Zo is American Horror Story weer begonnen en hoop ik op het vervolg van Bates Motel en Bones. Maar de meeste series die ik leuk vind, zijn allemaal gestopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Fringe, Ghost Whisperer, Haven, en The Tomorrow People. Helaas stoppen die steeds en hou ik weinig over om naar te kijken. Veel nieuwe series geef ik niks om. Maar een serie is niet iets waarin ik mijzelf zou zien.

Aan echte tv programma's kijk ik nog wel eens naar talentenshows. Fascinerend hoe goed mensen ergens mee kunnen zijn! Er zijn er helaas een boel en ik ken er maar weinig. Maar zo keek ik in het begin nog wel naar The Voice en Hollands Got Talent. Maar om terug te komen op de vraag hierboven, daar zou ik dan weer niet aan mee doen. Ik kan niet zingen, ik kan niet dansen en ik heb geen ander echt talent wat tv waardig is.

Waar zou je dan wel aan mee willen doen?
Nou, om kort te zijn: niks. Ik ben geen type dat een tv carrière ambieert, ik heb geen behoefte om bij een tv programma in het publiek te zitten en ik heb geen talent wat mensen wel eens kunnen zien. Liefst zie ik mezelf gewoon niet op tv. Eigenlijk ook niet op de foto, maar daar kom je niet helemaal onderuit. De tv maakt je 10 kilo dikker dan je bent, laat je stem raar horen (we weten allemaal dat je stem in je hoofd veel mooier klinkt dan in het echt. Zo ook bij mij) en je jezelf nogal ongemakkelijk gedraagt. Toch? Ik wel hoor! Dus nee, ik kijk geen tv en zou ook niet in een tv programma mee willen doen. Ik laat dat graag over aan mensen die hier wel goed in zijn.

Zou jij wel aan een tv programma mee willen doen en zo ja, welke?

You Might Also Like

0 reacties