Monochrome Kidsroom

september 01, 2016

Dat ik van monochrome hou is vast niemand ontgaan. Dat Dani dat ook doet misschien wel, maar is vast wel te verwachten. Toen we met hem bespraken dat hij naar de grote kamer mocht (voorheen mijn magazijn) en hij kleuren uit mocht zoeken voor die kamer wist hij het meteen: hij wilde een zwarte muur.


Dani koos een boel zelf uit voor zijn kamertje, zoals de zwarte muur. Eigenlijk wilde hij hem zwart geverfd, maar ik vond zelf een behang leuker. En makkelijker. We kozen voor een behang van VT wonen en eentje van de Kwantum. Dani wil al ruim een jaar niet meer in een ledikant liggen, dus geniet hij al een tijd van zijn peuterbed. De ombouw was en opknapper, de rest is nieuw. Al het beddengoed heb ik zelf gemaakt, de dekbedhoezen, kussenslopen en hoeslakens. Even een vlug lijstje van wat je ziet en waar het vandaan komt:
- Zwart behang in houtlook: VT Wonen
- Wit behang met huisjes: Kwantum
- Hanglamp: Ikea
- Kruishaken en knoophaken: HK Living
- Dromenvanger: Bisou de Lou
- Mr. Pirate Poster: Miniwilla
- Opbergtrommel Pinguin James: Code37

De Tipi is een DIY project. Deze benoem ik wellicht later nog eens in een DIY blog!

Nog even wat kijkjes verder, de commode zal er niet lang meer staan, aangezien Dani zindelijk is (hoera!). Daarop heb ik nog een aankleedkussenhoes zelf gemaakt (met wolkjes, echt mijn ding), spot je een waszak van de Hema, een kapstok die we eens kregen en links een boekenrek van de Hema met allerlei leuke dingen.
De Matroesjka's kocht ik bij de Ohana Sisters, die de opbrengst gebruiken voor een goed doel! De kaart met het konijn vind je bij Studio Little Sissy, de blokken heb ik ooit via Etsy gekocht. De bank eronder spot je een letter van de Xenos, een Cubebot, een mok met deksel van Design Letters  en een poster van Zreefer.

Vanaf de drum gekeken zie je nog een stapel boeken en een boekenmand. Dani is dol op boeken en voorlezen en krijgt zo nu en dan ook de leukste boeken van familie en vrienden. Hier zie je het huisjes behang meteen wat beter. De kussens zijn ook van eigen hand overigens. Die neemt hij regelmatig mee zijn tipi in om daar lekker te 'chillen'.

Aan de andere kant van de kamer vind je nog zijn kledingkast, die er binnenkort uit gaat om samen met de gehele babykamer verkocht te gaan worden. De stoel is van mijn oma geweest en heb ik een opknapbeurt gegeven. Nu is hij zwart met wit, erg verrassend niet waar? Het kussen wat erop lag heb ik voorzien van een nieuwe hoes met Star Wars print. En dat t-shirt? Tja.. die was al snel te klein, maar met ons dolle hoofd wilden we die zo neer zetten. Moet kunnen toch?

Weet jouw kindje ook zo goed hoe zijn/haar kamertje eruit moet zien?

You Might Also Like

0 reacties