Growing out a pixie #1

september 07, 2016

Ik heb ooit al een boel met mijn haar gedaan qua kleur en model. Van heel lang, tot heel kort. Mijn laatste officiële kapsel was een pixie cut. Een half jaar geleden besloot ik hem uit te laten groeien en te pogen voor lang.

Ik heb al van allerlei kapsels gehad


Om je even bij te spreken, een pixie cut is een kort kapsel waarbij de zijkant en achterkant kort is en de bovenkant een tikkeltje langer, waarbij hij best warrig op het hoofd mag staan voor een 'pittig' effect (zonder rood haar en Action fan te zijn natuurlijk). Mijn haar is met periodes zeer lastig en bijna niet uit te kammen, dus was dit ideaal. Toen ik trouwde had ik wat langer haar, erna ging het er vlug af, zodat het niet in de weg zat bij de bevalling (leek me niet fijn). Maar je wil wel eens wat anders met je haar toch? Ik wel, dus dat gaat dan ook gebeuren!


Het is wat half te zien met deze foto, maar de lengte is duidelijk. Kort, korter, kortst. Dit is de lengte waar ik startte. Ik had zelfs geen gel nodig om de puntjes leuk te laten staan, dat ging allemaal lekker vanzelf. Een keer met een borstel erdoor en klaar was ik weer! 

Iedere 12 weken wat dode puntjes


Nu ik het laat groeien komt de kapster iedere 6 weken langs zoals altijd, maar nu kijkt ze mee of we er iets mee gaan doen. Ze checkt mijn haar voornamelijk op dode puntjes en of het model niet te erg wordt dat we er vlug iets van maken waar het weer langer mee kan groeien. Tot nu toe houdt dat in dat er iedere 12 weken wat puntjes af moeten, maar meer ook niet. 


Deze foto is van een maand of 4 geleden. Zoals je ziet is het kapsel al wat langer, maar nog niet bijster bijzonder. Het krult wel meteen als het wat langer is, waardoor het nooit zo snel lang ooit. Nu was het met name dat het steeds zo zat dat het toch niet leuk zat. Tja, ook die fase doorlopen we met het langer laten groeien.

Deze foto was ook nog vlak voor ik startte met mijn afvalrace. Of nou ja, race, langzaam maar steady rit voor zo ongeveer dat mogelijk is. En een niet zo charmante houding natuurlijk, de foto erboven was nog iets zwaarder. Not kidding.


Afgelopen weekend schoot ik deze foto, om zo de lengte van mijn haar weer te laten zien (en om mezelf eens een nieuwe profielfoto te geven op wat plaatsen, nu ik vond dat mijn hoofd niet meer half achter Dani hoefde te zitten zoals meestal). Hierop is goed te zien dat mij haar flink langer is geworden. Je ziet het stuk van bij mijn voorhoofd al een stuk lengte, maar ook bij mijn oor zie je goed dat deze steeds verder verstopt raakt onder mijn haar. Ik ben er natuurlijk nog lang niet als ik het lang wil hebben, maar het is al een mooie start. En hoe lang ik het uiteindelijk wil? Geen idee. Over een tijdje zal ik weer een update doen over hoe het er voor staat mijn met haar groei poging.

Wat is jouw ervaring met een kapsel laten uitgroeien? 

You Might Also Like

0 reacties