Groen!

september 15, 2016

Groene vingers die heb ik niet. Een nepplant zou het niet eens overleven. En toch vind ik plantjes in huis gezellig. Niet te veel, maar precies genoeg voor de sfeer en wat kleur. naast 3 cactussen, staan er dan ook nog 18 planten in huis. Ze staan niet allemaal op de foto. Maar omdat mijn blog wel wat groen kan gebruiken, had ik toch bergen met zin om hier wat van te laten zien. 


Dit houten plaatje scoorde ik bij de Intratuin, samen met het plantje erop. De 2 waxinelicht houders vond ik nog op zolder (ja wij hebben zo'n zolder waar je altijd alles vindt) en ik plaatste er een Kaars in een kopje bij. Later is daar nog een plantenstandaard bij gekomen met een grotere plant. 

De plant hieronder is dezelfde als hierboven, maar dan een maatje groter. We hebben in totaal 3 hangplanten en deze is wel mijn meest favoriete. Deze blijft mooi vol en mooi van kleur. En geeft geen vieze erwtjes door het hele huis. Weet je ook meteen weer wat er nog meer hangt. Vieze erwtjes. 

Deze kast, waar ik nog plannen voor heb in een 10-jarenplan, heeft ook een plant erop staan. Deze plant geeft met vlagen prachtige rode bloemetjes en ik hoop eigenlijk dat hij lekker lang wordt en langs de kast blijft hangen. 

Deze ficus zal binnenkort wel het huis verlaten hoor. Het is langzaam steeds meer hout en steeds minder blad. Maar hij staat alweer heel wat jaren bij ons. Maar is blijkbaar toch niet zo gelukkig met zijn plek. 

De enige plantjes die ik zelf in leven kan houden! En ze geven nog prachtige witte bloemetjes ook. En dat is dan ook de enige kleur bloem die ik zo ongeveer mooi vind: wit. 

Deze pilea kreeg ik kado! De pilea wordt ook wel pannenkoekenplantje genoemd en is mega klein en schattig. Hij groeit overigens super goed, hij heeft al 2x zoveel blaadjes als toen ik hem kreeg. 

De monstera, ook wel gatenplant genoemd, is ook zo'n prachtige plant. Ooit hadden we een olifantenplant, maar die gaf vieze druppels af op de grond en met Dani toen nog klein leek me dat niks. Deze plant kocht ik eigenlijk voor een shoot, maar ben ik vergeten mee te nemen. Tja... dan maar zonder shoot en meteen in huis. Mooi is hij hè!

Verder hebben we nog een berg orchideeën, met witte bloemen uiteraard, hangplanten met erwtjes en nog een verdwaald stekje hier en daar. 

Houden jullie ook van planten in huis? 

You Might Also Like

0 reacties