Gevuld Broodje

september 28, 2016

Als je me vraagt hoe ik mijn kookkunsten omschrijf, dan zeg ik 'een rommeltje met van alles'. Ik koop seizoensgroenten, dingen uit de aanbieding en wat me lekker lijkt en gooi dit als een zooitje door elkaar heen tot ik iets heb wat ik lekker vind. Overigens is Martin fan van zijn moestuin en krijg ik met vlagen dan ook bergen met groente en fruit om in recepten te verwerken. Over gezond gesproken dus, lekker vers uit eigen tuin.

"Ik volg nooit recepten, maar kook op gevoel en seizoensaanbod"


Om die reden kon ik dan ook niet echt een naam kan verzinnen voor mijn broodje hieronder. Wel kan ik je zeggen dat hij gruwelijk lekker was! De peultjes, radijsjes en de appel kwamen vers uit de tuin. De rest kwam vers uit de supermarkt natuurlijk. En voor het geval je het je afvraagt, ja, radijsjes roerbakken is gewoon mogelijk en ook nog eens super lekker. Hoe je mijn gevulde broodje maakt, lees je hieronder de foto.


Gevuld broodje (recept voor 4 broodjes)
Om dit te maken heb je nodig:

 • Turkse broodjes - 4
 • Spinazie - flinke handvol
 • Champignons - 5 stuks
 • Radijsjes - 4
 • Peultjes - flinke hand vol
 • Olijfolie
 • Rode ui - 0.5
 • Gewone ui - 0.5
 • Teentje knoflook
 • Appel - 0.5
 • Peper en zout
 • Roerbaksaus
Eventueel:
 • Wilmersburger kaasrasp voor erover

En zo maak je hem:
Verwarm de olijfolie in een wok. Snij de uien in kleine stukjes. Een hakker kan eventueel uitkomst bieden. Plet je stukje knoflook en snij het daarna fijn. Doe deze in de wok en laat ze lekker gaar worden. Doe er dan een de spinazie bij. Snij de champignons in plakjes. Doe deze ook in de wok en roer goed door. Snij de radijsjes in 4en. Haal de uiteindjes van je peultjes en blees ze. Voeg deze ook allemaal toe aan je mix in de wok. Voeg een scheut roerbaksaus toe en wat peper en zout en maak hem naar smaak. Snij de appel in kleine stukjes. Voeg dit toe en haal de pan van het gas. 

Snij de Turkse broodjes open en beleg deze met je mix uit de wok. Doe de broodjes in een ovenschaal, bestrooi ze eventueel met wilmersburger kaasrasp en doe ze nog 10 minuten op 200 graden in de oven. En smullen maar!


Iedere woensdag plaats ik een nieuw recept op de blog. Iets wat ik heb gemaakt en waarvan ik het graag met jullie deel om ook te maken. Van lekkere ontbijtjes tot heerlijke taarten, van gezonde maaltijden tot lekkere tussendoortjes. Heb je iets gemaakt aan de hand van een recept van mij? Laat me het weten hieronder, ik ben rete nieuwsgierig of jij het ook net zo lekker vond als ik. Wat is jouw favoriete recept?

You Might Also Like

0 reacties