DIY: Granny style kussenhoes

september 13, 2016

Do It Yourself, oftewel DIY, is iets wat in mijn systeem gebakken zit. In bijna alle items die ik onder ogen krijg, zie ik mogelijkheden om te vermaken tot iets leuks. Of dit nou gaat om een oude kaars, wat stukken hout of een lapje stof: ik maak er iets nieuws van!


Ken je die kleedjes van vroeger die je oma haakte? Wij hadden er veel liggen, op de bank, op de tv, op tafel of op een kast. Inmiddels liggen ze niet meer in huis, maar in de kast. Laatst vond ik ze weer en koos een leuke uit die mijn oma ooit nog gehaakt heeft. Je kan ze natuurlijk ook altijd bij de kringloop scoren.

Ik naaide er een kussenhoes voor (tuto komt later) en ging deze versieren met het kleedje. Mijn keuze ging uit voor een zwarte hoes met daarop een zeer lichtbeige (egyptisch katoenen) kleedje.

Wat ik in huis haalde:
- Een lap stof voor het hoesje (je kan hier ook een hoesje voor in huis halen natuurlijk)
- Garen in de kleur van je kussenhoes of kleedje (kies voor de donkerste van de 2)
- Naald
- Kleedje voor op het hoesje

Hoe ik te werk ging:
Het kussenhoesje, eenmaal af (tuto volgt later), hield ik met de juiste zijde naar boven en ging daarop de plaats bepalen voor het kleedje. De garen is dezelfde kleur als de hoes, waardoor hij niet op valt. Bij het vastzetten ging ik van buiten naar binnen te werk en probeerde zo veel mogelijk punten mee te nemen om hem vast te zetten, zodat hij goed stevig zit. Bij mij resulteerde dat in 5 ringen met vast zetten. Na iedere ring hechtte ik af (een paar keer op hetzelfde punt je garen door je stof halen en dan een knoopje leggen) zodat de hoes niet zal trekken in gebruik. Na afronding een kussen erin en klaar!

Qua styling koos ik ervoor hem op een oude rieten stoel te leggen die ik al 10 jaar in mijn bezit heb (ze staan volop in kringlopen!) te samen met een hartvormig kussen van de lokale brocante winkel in dezelfde kleur als het kleedje. Simpel, maar mooi!

Heb jij ook al zo'n hoes gemaakt? Spam me je link, vind ik leuk om te zien.

You Might Also Like

0 reacties