Dani and Mom: just a name

september 06, 2016

Afgelopen week kwam ik via Twitter een blog tegen die refereerde naar de 30 days blog challenge van Hare Maristeit. Volg je me nog? Die blog ging over eigenlijk een simpel onderwerp. Maar eigenlijk zijn die onderwerpen juist super leuk om te lezen! Lekker enthousiast geraakt heb ik uiteindelijk, na de volledige blog gelezen te hebben, doorgeklikt naar de challenge. En natuurlijk besloten om mee te doen. Zoals Maris het omschrijft, komkommertijd. Nou, omarm die komkommertijd maar, want ik ga de challenge volgen (niet alle dagen, maar we komen er wel) en ik ga ze lekker autistisch op volgorde afwerken.


What's in a name?


De naam van de blog, hij is lekker obvious toch? Dani and mom. Want ik, mama van Dani, schrijf hem over bijvoorbeeld dingen van Dani. Was het nou echt zo simpel? Wel bijna, maar er zit natuurlijk nog meer achter zo'n lekker simpele naam. 

Waar hij startte
Ergens in Mei/Juni 2015 besloot ik mijn bedrijfs-instagram los te koppelen van mijn privé leven. Normaal postte ik ook dingen van ons privé erop om klanten zo ook een kijkje achter de schermen te geven. Ik was het beu en wilde langzaam los komen van het 'bedrijf zijn'. Ik heb een bedrijf, ik ben het niet. En zo ontstond een los instagramaccount en daar moest vlug een naam voor komen. Obvious gedacht werd dit Daniandmom. Ik besloot een boel privé werk van mijn bedrijfsaccount af te halen en heb dit weggezet bij mijn privé account. Eentje waar je onze belevenissen kon volgen en dingen van Dani kon zien. Inmiddels is het gewoon een grote foto vergaarbak geworden met foto's van Dani en zie je verder weinig privé of is dat ook veel weer snel weg. Ik merkte dat mensen me liever volgden om Dani dan om privé verhalen, omdat die foto's niet altijd in hun feed passen. Voor mij prima, ik verleg me dan gewoon naar andere platvormen als ik wel iets wil delen. 

Samen: Dani en Mama
Natuurlijk ben ik meer als de mama van. Net als dat ik meer ben dan die ondernemer. Stiekem run ik incognito nog een instagramaccount waar je geen van beide op tegenkomt en lees je op mijn twitteraccount bijna meer over onze poes dan over Dani. Maar de koppeling loopt hier verder dan enkel de mama van. 25 jaar na mijn geboorte ben ik bevallen van Dani. Daar waar ik in de ochtend nog gefeliciteerd werd voor mezelf, werd ik aan het einde van de dag gefeliciteerd vanwege Dani. Ik weiger ook mijn leeftijd verder te tellen vanaf daar, ik blijf gewoon lekker eeuwig 25. 

Nooit meer mijn verjaardag 'vergeten'


Na een zwangerschapsverlof én een extra vakantie eraan, vanwege een overschot aan vakantie uren, raakte ik er snel doorheen met werken. Ik werkte toen nog in de gehandicaptenzorg waar ik van zwaar agressie overstapte naar LVB'ers, maar werd daar verplicht 24-uurs diensten te draaien. Ik was blij van huis te mogen (Dani is 10 maanden lang een huilbaby geweest), maar zat ook huilend in de auto dat ik hem achter moest laten. Hij werd geweigerd bij zijn eerste gastouder en later ook bij de volgende en half op instorten ben ik in overleg gestopt met mijn werkzaamheden en heb me gericht op mijn bedrijf wat ik inmiddels gestart was. 

13 dagen oud
Waarom Dani and Mom
Ik ben vanuit huis gaan werken en bij gebrek aan een geschikte gastouder en verschrikkelijke opvang in de buurt (in de categorie: we laten ze niet huilen, die jankerd achter me zie je niet) belandde ik dus als thuiswerkmoeder met kind, altijd aan mijn zijde. Een beetje zoals Jut met Jul, als Jip met Janneke en als Fokke met Sukke. Je kan niet met, maar zeker niet zonder mekaar. We vechten elkaar bijna het huis uit, maar als ik heel de dag alleen thuis ben mis ik hem enorm. Als je me ziet, is het meestal dus Dani én ik. Dani and mom dus. 

Hoe kom jij aan je blog naam en wat zit er nog meer achter?

You Might Also Like

0 reacties