Bananenbrood: maar dan net anders

september 21, 2016

Een tijdje terug plaatste ik al een recept over bananenbrood. Een heerlijk recept, maar uiteraard niet geschikt voor de mensen die geen dierlijke producten nemen. Dus besloot ik ook daar een variant voor uit te testen en ik kan met zekerheid zeggen dat hij geslaagd is! Ik ben zelf geen vegan overigens, maar raakte wel geïnspireerd door alle berichten die ik steeds tegen kom op social media. Banaan is daarentegen wel iets wat perfect in mijn voedingsprogramma past en dit brood is daar heerlijk bij als ontbijt of lunch.


Vegan bananenbrood
Om dit te maken heb je nodig:

  • Speltbloem - 170gr
  • Havermout of havermeel - 170gr
  • Banaan - 4
  • Bakpoeder - 1el
  • Sojamelk - 130ml
  • Rozijnen - 60gr
  • Walnoten - 25gr

En zo maak je hem
Prak 3,5 bananen in een grote kom. Voeg hierbij de speltbloem en meng het mengsel goed. Indien je havermout hebt: doe dit in de blender tot het meel wordt. Doe daarna de havermeel in het mengsel en meng dit goed door elkaar. Meng hierna het bakpoeder door de inhoud van de kom en voeg daarna de sojamelk in het mengsel. Wel de rozijnen. Hak de walnoten in kleinere stukjes. Voeg beide toe aan het mengsel. Roer nog een keer goed door en doe daarna alles in een cakevorm, die je voorziet van een vel bakpapier. Snij de laatste halve banaan in dunne plakjes en decoreer hiermee je brood. Plaats de cakevorm in de oven voor 35 minuten op 160 graden. 

En dan de stappen visueel
Havermeel! Havermout in de blender en je hebt in een paar seconden al havermeel. Deze voeg je toe aan de 3,5 geprakte bananen met speltmeel en bakpoeder.. Nadat deze erin zit, doe je de sojamelk erbij. Mengt net wat makkelijker. 

Rozijnen wellen. Voor een beetje extra smaak plus iets meer vocht in je brood.  Deze voeg je als laatste toe, samen met de gehakte walnoten. 

Mengen maar! Alles zit hier door elkaar. Stevig mengsel dus. 

Ik plaats altijd een reek bakpapier in de cakevorm. Zo til je naderhand je cake of brood er zo uit. 

En net voor hij de oven in ging. De overgebleven halve banaan doe je in stukjes over je brood heen voor een extra bite. Hmmm! Nog een ruim half uur voor het genieten kan beginnen. 

Let's Go Bananas!


Iedere woensdag plaats ik een recept op de blog. Mocht je dus nog meer recepten willen zien, hou dan de blog in de gaten. Of klik hierboven op het kopje Recepies om de andere recepten ook te vinden. Heb je wensen voor een recept? Dan zie ik graag een reactie hieronder tegemoet. Heb jij hem ook gemaakt? Dan zie ik graag je link! 

You Might Also Like

2 reacties

  1. Ik heb geen speltbloem haha, wel tarwebloem of kokosmeel. Zou dat ook kunnen? Al zou ik dan wel de rozijnen en walnoten weglaten weet haha..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tarwebloem mag ook hoor! De rozijnen zorgden er hier wel voor dat hij niet te droog werd, maar een beetje meer sojamelk doet wonderen als je ze weg laat. Succes!

      Verwijderen