Weekly #1

augustus 29, 2016

Vandaag start ik met een eerste week overzicht van wat we hier zoal beleven. Niet dat ik zo'n geweldig boeiend leven heb natuurlijk. Net als de meesten een job, kind en veel te weinig vrije tijd. Maar mocht het je wel leuk lijken om te zien hoe ik mijn weken indeel, scrol dan verder.


Maandag

Hoera, ik had bezoek na een korte ochtend werken. Gisteravond was het een lange dag geweest tot zeer laat. Na een hele week tobben met alleen Dani (de hoe-ga-ik-dit-doen-zonder-gek-te-worden-week) kwam een goede vriendin langs om even gezellig de tijd te doden, te kletsen, een arm om de schouder en mee Dani in het gareel houden en om een wandeling te maken door het dorp. Voor komende week hebben we een meidendag weg gepland. En daar ben ik dan ook enorm aan toe!

's Avonds deden we aan 'Jouw bank, mijn bank'. We hebben een goede bank hoor, maar het is er wel een die je 20 jaar geleden ook al bij je oma zag. Nieuw gekocht, niet door mij uiteraard, maar niet praktisch in ons huis nu. Wegdoen was geen optie, want hij was niet kapot, maar nu we de mogelijkheid kregen om te ruilen voor praktischere banken die er iets minder prehistorisch uit zien, zijn we gaan proefzitten.

Dinsdag
Ik had een geweldig idee na een dikke ochtend werken tot half in de middag. Ik zou wel eens even gaan wandelen. Inmiddels had het weer besloten van 22 graden naar de 32 op te lopen en besloot ik, op het heetst van de dag, op niet geweldig ingelopen slippers dit jaar een 'rondje' te gaan wandelen. Zo'n rondje van 8,5km, met buggy, waardoor je er uiteindelijk bijna 3 uur over doet. Dani wilde om de zoveel stappen even stil staan om te roepen wat hij zag bij de Efteling waar we omheen liepen. Eindelijk thuis heb ik mijn voeten in een koude bak geslingerd en heb me niet meer verroerd tot de wederhelft zich liet zien thuis.

Om meteen tot de conclusie te komen dat mijn blaren ieders 5 tenen hadden en ik dus echt niet ging staan koken. De barbecue werd aan geslingerd, ik verplaatste me richting de tuin en we hebben gegeten. Voor mij veel fruit en groente dan en wat minder brood en vlees, want ik doe alsof ik afval enzo (-12kg).

Woensdag
Hoera! Mijn ouders zijn thuis van vakantie én mijn zus komt Dani halen. Uiteindelijk ben ik, nadat ik een stap zette in mijn magazijn/atelier en daar ter plekke smolt, mee gegaan naar mijn ouders. Ervoor heeft zich nog het 'wat trek ik toch aan met dit smelt weer' probleem zich voorgedaan en besloot ik na 10 sets maar gewoon voor een korte broek (met veel been) en top de deur uit te gaan. En gympen met niet zichtbare sokken, want mijn blaren wilden wel wat bescherming. Dani heeft zich er heerlijk vermaakt, werd verwend met heel veel kado's (morgen meer) en ik ook (overmorgen meer).
Na het avondeten nog een wandeling gedaan van een half uur, want blaren en afspraak. Een van de ladies kwam nog langs voor haar vakantie en kwam nog een levering doen. Na flink geklets over vakanties, de mannen en de komende collectie kon ik nog vlug de winkel aanvullen en de laatste orders picken. Ruim na middernacht de werkzaamheden afgerond en voldaan in bed gedoken.

Donderdag
Voorspelbaar, maar op donderdag doe ik normaal altijd boodschappen in de ochtend met mijn moeder. Ideaal, 2 man die Dani bezig houden in de supermarkt en samen de boodschappen opruimen en lunchen. Deze keer niet overigens. Ons pa was nog een laatste dag thuis en zou wel eens even een rondje met Dani gaan fietsen, terwijl wij de supermarkt gingen bestormen, twee uiteindelijk (ik wilde per se quiche eten en ons ma had spontaan hetzelfde idee) en kregen opdracht voor de lunch materialen.

Erna ben ik asociaal de tuin in de gedoken, heb ik Dani in ons zwembad gezet en heb ik genoten aan de Costa del Achtertuin. Voetjes omhoog en ondertussen met mijn mobiele eenheid (laptop, tablet en telefoon.. jawel) aan het werk geslagen. Niks vreemds meer dus.
De wederhelft wilde graag de stad in, maar zowel Dani als ik waren in slaap gevallen in de auto. Tot dusver het spannende idee, we belanden bij de Ikea en hebben wat rond gelopen. 's Avonds bestormde ik dan ook maar de Wii, die helemaal happy was over mijn gewicht. 

Vrijdag
Wederom gewerkt, de gehele ochtend om orders te picken, de catalogus af te ronden, de samples nog eens bij elkaar te leggen wat het nu gaat worden etc etc. Dani was heerlijk aan het spelen en dat ging voor de verandering eens even prima. Snel gebruik van maken dus! In de middag kwam ons mam weer langs, want pa moest nog het centrum hier in en ze wilde niet mee. Onze achtertuin fungeert dan ook prima om Dani te laten genieten van het zwembad, ik die nog kan werken en ma die nog lekker kan uitrusten na de vakantie.
Na het avondeten een flinke wandeling gedaan van ruim een uur. In de avond kregen we bezoek van mijn neefje. Even ter info: ik heb 2 nichtjes en 1 neefje en die zien we eigenlijk allemaal nooit. Ze wonen ook in Verweggistan, dus erg vreemd is het niet.

Ik was niet echt bezig geweest met foto's maken, dus geen foto vandaag.

Zaterdag
Hoera weekend! Of zoiets. Na een flinke ochtend werken hadden we in de middag een verjaardag in de planning. Mijn zus had taart gemaakt ervoor en ik grapte nog dat ik niet voor niks al een aantal maanden aan het afvallen ben, ik wilde alles proeven. Zo gezegd, zo gedaan. Cheesecake met blauwe bessen, kruimelframboostaart en kwarkaardbeitaart. Heerlijk!
Dani bleef er slapen. Die had zichzelf vorige week woensdag al uitgenodigd, nadat mijn zus stelde dat hij dan naar hun toe kwam, met de woorden 'O en dan blijf ik slapen'. Wij hebben het er die avond van genomen en zijn een flinke avondwandeling gaan doen van zo'n 9km, wederom een ronde om de Efteling, maar ook meteen de ramptoerist uitgehangen bij een ongeluk in het dorp.

Zondag
Yes, uitslapen! Tot vroeg natuurlijk, want wie kan er nou nog uitslapen wanneer je een kind hebt. Iets met ritme. Afijn, na wat gerommeld en gepoetst te hebben, mails weggewerkt te hebben en reclame gepland te hebben (work work work) besloten we een tas te pakken en erop uit te gaan voor een wandeling. We zagen via de Natuur app dat er een mooie wandeling was bij de Oisterwijkse Bossen en Vennen en besloten die kant op te gaan voor een wandeling van 11km. Prachtige omgeving, tussendoor even geluncht en daarna richting huis om Dani weer op te vangen die terug werd gebracht.
Erna nog een korte wandeling gedaan om avondeten te scoren voor ons allen en de dag afgesloten met een avondje bezig met de Wii, waar ik overigens na een haf uur wel klaar was met de Fit Plus versie en we maar gewoon monopoly zijn gaan doen erop.

Tot dusver mijn 'spannende' week. Wat was jouw spannendste bezigheid afgelopen week?

You Might Also Like

0 reacties