Uitjes met je kind

augustus 24, 2016

Nu de peuterspeelzaal wat weken dicht is en zowel mijn ouders als schoonouders op vakantie zijn, heb ik een aantal weken Dani echt alleen. Tijd om een berg activiteiten te verzinnen die leuk zijn om te doen en nog eens niet altijd geld hoeven te kostenLoonse en Drunense Duinen

Zo gingen we een middag de bossen in. Oude dennenappels zoeken, lekker wandelen en toch beschut met flink wat zon. Wij hebben de Loonse en Drunense duinen om de hoek, dus ideaal om vaak te vertoeven. Steeds een ander plekje om te zien (via het Lido bij Waalwijk of de Roestelberg in Kaatsheuvel bijvoorbeeld). Ook leuk om lekker te gaan picknicken. Zelf je lunch pakket maken en meenemen en een plaid niet vergeten!

En als je een andere hoek wil zien, komen we voor ons bijvoorbeeld uit bij de Roestelberg. Een flinke zandhoop dus. Vergeet geen emmertje en een schepje, speelplezier gegarandeerd. Enne.. het kost dus niks!

Heb je nu geen Loonse en Drunense duinen in de buurt, maar wel een bos of ander natuurlijk gebied, dan zou ik zeker daar voor kiezen. Lekker op de fiets en genieten maar!

't Kwekkeltje

Nog zo'n leuk uitje wat niks kost. Wij kenden het eigenlijk niet, maar een van de coupeuses vertelde mij hierover. In Rosmalen zit namelijk 't Kwekkeltje. Een flinke speeltuin met de tofste dingen. En gratis. En een wc! En wat wil je nog meer? Wij gingen in het weekend met het hele gezin.

Speelboerderij Pukkemuk
Wij hebben Pukkemuk in de buurt. Nadat mijn vader er voor een klus heen moest, was hij overtuigd van hoe leuk het er was. Op dat moment kende ik het nog niet. Eenmaal er geweest waren ook wij helemaal overtuigd. Een leuke hal met klimrek, buiten een kleine kinderboerderij, klimrekken, schommels, zandberg, skelters, bootjesbaan, waterbaan én sprookjesbos. Wij vermaken ons hier uren. We kozen wel voor een abonnement, zodat we er vaker van konden genieten en zo uiteindelijk kosten bespaarden voor de entree. Voor kinderen is er gratis ranja en water, voor ouders is er 2x gratis koffie, thee of warme choco (en zonder abonnement kun je ook kiezen voor fris). 

Zwembad in de tuin
Tja... daar had ik geen foto van, wel van het resultaat na het zwemmen in ons opblaaszwembad in de tuin. Een zwembad in de tuin is een eenmalige aanschaf van een bad, maar dat hoeft geen bergen met geld te kosten. Wij scoorden er eentje bij de lokale bouwmarkt, toen nog in de aanbieding mét kbo korting (hoera voor de schoonouders met zo'n pas) en waren zo maar €20,- kwijt. Opblazen was een karwei, dan vol laten lopen en klaar. Om het wat warmer te krijgen zorgde ik ervoor dat de tuinslag goed in de zon lag alvorens het water het bad in kwam. Scheelde toch een stuk. Met een oude aquariumpomp en een slang in de zon wederom zorgde we dat het langzaam warmer werd en goed te doen was, zonder bergen warm water uit de kraan te halen. Altijd een geslaagde middag! En dat dutje naderhand was dan ook spontaan hard nodig.

Dierenpark de Oliemeulen
Oke, deze kost wel geld, maar met een kindje onder de 3 jaar hoef je alleen voor jezelf te betalen en is je kindje gratis. Zo ook Dani dus. Dat scheelt een boel, kun je gevoelsmatig de entreekosten verdelen over iedereen. De Oliemeulen staat voor mij nog bekend als reptielenhuis, maar heeft inmiddels buiten ook een leuk stukje met allerlei dieren en een speeltuin. Zeker wat uren lekker vermaken dus!

Safaripark Beekse Bergen
Oke, ik hoor je roepen. Dat is duur! Maar ken je die airmiles nog? Nou wij wel, en die verlopen tegenwoordig dus. Dus zeker een aanrader om te besteden voor fijne korting! Zo konden wij met zijn allen gratis* naar de Beekse Bergen en werd het een leuk, goedkoop uitje waar we ons de hele dag konden vermaken. Lunch pakket mee, zodat je enkel nog iets hoeft te kopen wat je niet mee kan nemen, zoals een ijsje. Na een flinke ronde gelopen te hebben, besloten we ook nog op autosafari te gaan, zodat Dani kon bijkomen en we nog langer van het park konden genieten. 
* Het enige wat geld kostte was de uitrijmunt. 

Thuis spelen
Een dagje thuis spelen is hier zeker ook een leuke tijdsbesteding, mits het geen dagen op een stuk is. Een filmpje samen kijken, in bad, iets bakken en spelletjes doen en zo kom je de dag wel door. Ook ons bed komt er nooit heelhuids vanaf en wordt gebruikt als speelparadijs, bijvoorbeeld om te koprollen (filmpje op instagram). 

Zwembad
Het zwembad hier een dorp verder is met mooi weer vaak open, ook wanneer ze normaal niet open zijn voor vrij zwemmen. De entree kosten zijn maar een paar euro en het bad is lekker warm. Er zijn meerdere baden voor de kleintjes, een glijbaan, bubbelbaden en buitenbaden. Genoeg dus om je te vermaken met je kindje. En voor je je afvraagt wat voor vest Dani aan heeft: Dani is te dun voor die zwembandjes die wij toen vonden. Ik heb me suf gezocht, maar vond er steeds enkel vanaf 15 kilo. Ze zullen er vast kleiner zijn, maar ik hoop dat hij straks netjes in de bandjes past wanneer dit vest niet meer past. We kozen dus voor een zwemvest van Splash About, de 1-3 jaar (11-18 kilo), 

Wandelen of fietsen
Wandelen en fietsen zijn altijd fijne activiteiten die niks kosten. Ik wandel dagelijks 1 a 2x een uur en fiets ook gerust nog een uurtje rond met Dani (zijn favoriete rondje om de Efteling vaak). Even naar het centrum voor een boodschap, gewoon lekker rondlopen of opzoek naar een speeltuin. 
En voor de medemoeders onder mij die ook aan Pokemon doen: de ideale wandeling of fietstocht om je eieren uit te broeden of stiekem toch nog een Pokemon te vangen... Zo haalde ik uit een ei die Pinsir en vond ik bij de Efteling de Seaking. 

Wat zijn jouw favoriete uitjes met je kids? 

You Might Also Like

0 reacties