Shop Saturday #2

augustus 27, 2016

Iedere zaterdag neem ik een shop onder de loop die onder mijn favorieten valt. Vanwege bijzondere items waar mijn hart een beetje sneller van gaat kloppen. Dingen voor kinderen, voor mezelf of voor in huis. Soms bespreek ik wat grote shops, maar vaak ook de allermooiste kleine merken die je wellicht nog niet kende.Vandaag neem ik je mee naar de nieuwe collectie van een Spaans kinderkledingmerk. Ook dit bedrijf vond ik via instagram. Het merk is lekker minimalistisch, hanteert veel black and white, maar ook warme kleuren. Deze keer geef ik mijn favoriete high lights van het merk:

Tiny Cottons

Ze omschrijven zichzelf als volgt: "Tiny Cottons betekent geweldig design, hoge kwaliteit en bovenal veel plezier! Als een creatief team willen we fantasierijk zijn zoals onze kinderen met hun eigen niet zo serieuze houding. Als kledingmerk willen we een goed, langdurig product en tegelijkertijd je kind zijn favoriet maken!"

De nieuwe collectie Face Your Faces om gezichten zoals de naam zegt en bevat daarbij een boel geometrische vormen. Naast zwart-wit en beige, bevat hij deze keer een petrol achtige kleur, rood en een mosterdgele/bruine tint (die laatste is niet mijn favoriet, maar dat komt meer omdat ik geel gewoon lelijk vind). Uiteraard keek ik enkel naar dingen die geschikt zijn voor Dani, dus geen jurkjes of leggings/tricot broekjes, maillots of oversized sweaters (Dani is echt pas 98 uit gegroeid en weegt nog geen 12 kilo, oversized is alles dan toch al wel in breedte).

Lines Fleece Sweatshirt
Deze sweater viel me direct op door zijn mooie eenvoud, maar wel tijdloze, speelse karakter. Ik ben altijd al fan van streepjes (mensen die me langer volgen of zakelijk volgen zullen dat vast opgemerkt hebben) en deze is zeker een ideale basic die voor mij een musthave zou moeten zijn in de kledingkast.

Face LS Tee
Deze longsleeve is volgens de website 'Navy', maar oogt voor mij vrij petrol. Het is in ieder geval een warme donkerblauwe tint met het hoofdje erop wat een onderwerp is van hun collectie dit seizoen. De warme kleur hiervan sprak me aan, maar ook de speelse print, die wat op maantjes doet lijken, valt hier zeker in de smaak. Longsleeves zijn wat mij betreft altijd handig, voor een koudere zomerdag, tot een warme winterdag en alles er tussenin.

Huge Check Parka
En dan mijn grootste favoriet van de collectie. De Parka met grote ruit. Ik was opslag verliefd toen ik hem zag. Achteraf bedacht ik me dat ik zelf ook een jas heb met zo'n print en ik daar ook nog steeds helemaal verliefd op ben. Desalniettemin vind ik dit een zeer stoere jas voor Dani, plus oogt hij mega comfortabel. Iets wat ik zeker wel belangrijk vind aan jassen voor kinderenIeder jaar hoop ik weer een leuke nieuwe winterset voor Dani te scoren. Bij Tiny Cottons hebben ze dit jaar leuke sets met handen, die bij iedere jas wel bij zouden kunnen, Grappig design, speels effect en zeker dus tof voor kids! De sjaal en de muts passen ideaal bij elkaar. Ondanks dat er van de sjaal ook een colsjaal variant is, ben ik meer fan met deze print van de gewone sjaal.

I like your face Socks
Bij Tiny Cottons hebben ze ieder seizoen stoere sokken. Sokken die net wat anders zijn dan de gemiddelde (ik hou van gekke sokken, dan weet je dat) en zeker mooi van kwaliteit. De meeste merken die bedenken dat ze wel eens sokken erbij kunnen doen (althans, zo ervaar ik dat) bedenken nooit dat er kinderen zijn die grotere voeten hebben dan gemiddeld. Tiny Cottons heeft tenminste sokken tot 8 jaar (gemiddeld schoenmaat 34 dus!). Dani heeft maat 27 en valt daarbij vaak buiten al de maatjes die beschreven worden bij zijn kledingmaat (dat trekt nu langzaam bij, nu we overgaan naar 104).

Wat zijn jouw favoriete items uit de nieuwe Tiny Cottons collectie? En kende je ze al?

You Might Also Like

0 reacties