Mug Cake

augustus 19, 2016

Een paar jaar terug hoorde ik over de toen 'hippe' mug cake. Nooit geprobeerd natuurlijk, maar met mijn zoektocht naar gezondere en beter ontbijtjes stuitte ik via Twitter op een een receptje voor een gezonde mug cake. Hij klonk wat gek en ik was er niet direct weg van. Maar na wat aanpassingen eet ik deze meermaals per week als ontbijt. Omdat ik echt geen ontbijt eter ben, moet het wel lekker zijn en ook wel mijn ding. Een cakeje past ook wel in de categorie 'mijn ding'. Hij is makkelijk en zo klaar en ook nog eens heel lekker! En biedt voldoende calorieën voor een goede start van de dag. Iets wat ik ook vaak vergat, genoeg calorieën voor een ontbijt (ik kwam met geluk aan de 100, als ik hem al niet oversloeg...). En wat ziet het er gezellig uit op je bord!

Het is als een feestje op tafel. Maar dan gezond


Op internet vind je een boel recepten van zo'n mug cake. De basis is overal hetzelfde natuurlijk, het zijn dan ook zo weinig ingrediënten! Maar om je toch een beeld te geven hoe ik dit cakeje maak, hieronder het recept.

Mug Cake

Om mijn variant te maken heb je het volgende nodig:
  • Banaan - 1
  • Olijf olie - 1 eetlepel
  • Havermout - 3 el
Voor de variatie tips kun je de volgende items proberen:
  • Cacao - 1 el
  • Bessen - handje
  • Agave siroop - scheutje
  • Walnoten - handje

En zo maak je hem:

Prak de bananen in een schaaltje. Meng de olie er doorheen tot papje. Doe de havermout erbij en zorg dat alles goed gemengd is. Plaats dit schaaltje in je magnetron en doe hem 2.10 min op volle stand*. Leg een bord over je schaaltje en draai beide samen om, zodat je cakeje op het bord ligt. 

En voor de variaties:

Chocolade mugcake: meng 1 el cacao nibs door je mengsel. 
Bessen mugcake: schep een handje bessen door het mengsel. 
Net wat zoeter: wil je je mugcake wat zoeter, doe er dan een scheutje agave siroop bij. 
Hartige mugcake: wil je je mugcake iets hartiger, doe er dan bijvoorbeeld wat stukjes walnoot doorheen.

*Dit kan variëren, afhankelijk van je magnetron

Ik wissel ook wel eens met variaties, cacao en bessen gaan bijvoorbeeld goed samen.

 

Heb jij al wel eens zo'n mugcake gemaakt? Wat zijn jouw favoriete variaties? 

You Might Also Like

0 reacties