DIY: Kaars in een kopje

augustus 25, 2016

Do It Yourself, oftewel DIY, ik hou ervan. Als klein meisje hield ik van knutselen, ik maakte dingen van vouwwerken tot sieraden. Al snel begon ik met kleren maken, leerde op mijn elfde met een naaimachine toveren en maakte daar later mijn werk van. Zelfs een kunstacademie opleiding is eraan voorbij gegaan. Maar het allerleukste blijven de simpele DIY dingen die iedereen kan!Kaars in een kopje

Dit heb je nodig:
- Oude kaarsen in gewenste kleur(en)
- Een grote lont
- Oud pannetje
- Nog een pannetje
- Leuk kopje
- Zilverfolie

En zo maak je hem:
Hak de kaars(en) in stukjes en doe ze in een oud pannetje. Zet deze op een ander pannetje die je vult met water, om zo de kaars au bain-marie te smelten. Pak een stukje zilverfolie, groot genoeg om over het kopje heen te doen en prik een gaatje in het midden. Leg deze aan de kant voor straks. De lange lont zet je in een kopje naar wens. Giet de gesmolten kaars er omheen en hou de lont vast. Haal daarna het uiteinde van je lont door de zilverfolie en leg een knoopje, zodat de lont er niet terug in zakt. De zilverfolie vouw je om je kopje heen en zo laat je je kaars afkoelen. Na het afkoelen knip je het knoopje af. Zo is de lont op lengte van je kopje.

Hier koos ik voor:
Ik koos zelf voor kopjes van de lokale brocante zaak, in mooi zwart-wit voor bij het interieur. Ik had nog oude zwarte kaarsen liggen die ik omsmolt en gebruikte erbij de overgebleven lont uit die kaarsen, wat prima ging. Na het maken gebeurt het wel eens dat de binnenkant van je kaars inzakt, omdat de buitenkant sneller afkoelt dan de binnenkant. Ik zette hem daarna nog kort onder de gril, zodat de bovenkant nog wat smolt en vlak ging liggen.


En zeg nou zelf, zo'n kopje is toch een gezellig stukje accessoire voor in je woonkamer?

You Might Also Like

0 reacties