De 5 mooiste wandelgebieden in Midden Brabant

augustus 28, 2016

De provincie Noord-Brabant heeft prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kan wandelen en vertoeven. Of je nu gaat voor een kleine wandeling of een van 10 kilometer, in Brabant kun je altijd heerlijk wandelen. Ook zijn er een boel waar je met kinderen ook lekker naar toe kan, waar dus ook ruimte is met een speeltuin en op tijd een rustpunt. Zelf woon ik in Midden Brabant en neem ik je (samen met Dani hieronder in carnavalskostuum) mee naar mijn 5 meest favoriete gebieden in Midden Brabant om te wandelen.Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen liggen hier op een steenworp afstand en zijn dus ideaal te bereiken. Zoals de naam je doet vermoeden ligt hij tussen Loon op Zand en Drunen. Eigenlijk reikt het gebied zelfs tot aan Cromvoirt toe. De meest bezochte stukken zijn bij 't Venneke (ook wel de schaatsbaan genoemd) en de Roestelberg, die er vlakbij ligt. Maar ook vanuit Waalwijk heb je prachtige plekken, zoals bij het Lido, die aan de rand liggen van de duinen. Deze plekken zijn ideaal om ook met kinderen te komen, er zijn fijne wandelpaden, speeltuinen (voor wanneer je kindje meer wil dan alleen zand om zich te vermaken) en genoeg gelegenheden om een terrasje aan te doen. Een rondje met de fiets is ook zeker aan te raden!

Huis ter Heide

Vlakbij de Loonse en Drunense Duinen vind je landgoed Huis ter Heide. Dit landgoed ligt tussen de Moer en Tilburg in. Het is een stuk kleiner dan de duinen, maar vergis je niet. Ook hier kun je heel wat kilometers maken. Stukken bos wisselen zich af met wat meer open vlaktes met water. Ook kun je er oog in oog komen te staan met de runderen die er lopen (of die je pad versperren... ik spreek uit ervaring). Leuke extra's hier zijn het vlonderpad en de uitkijktoren. Voor kindjes genoeg leuke dingen om te zien, maar wat minder begaanbaar met de buggy bijvoorbeeld.

Haarsteegse Wiel (Heusden)

De Haarsteegse Wiel is een van de grootste wielen uit Nederland. Het is een prachtig stukje natuur om rond te lopen, maar verwacht wel een kleinere wandeling wanneer je enkel het wiel aandoet. Wel kun je een prachtige route lopen die ook het wiel aan doet, maar ook de prachtige vestingstad Heusden en je een mooi uitzicht geeft op de Maas. Trek daarbij wel je wandelschoenen aan, hij is 22km en niet geschikt voor buggy's. Wil je het wiel wel aandoen, dan raad ik je aan er met de auto heen te gaan en later met de auto of fiets door te gaan naar Heusden.

Landgoed van Kasteel Heeswijk-Dinther

Wanneer je houdt van cultuur, kom je bij Kasteel Heeswijk-Dinther zeker aan je trekken. Je kan het kasteel zelf bezoeken, maar er ook voor kiezen het landgoed aan te doen rondom. Voor de verschillende routes kun je de receptie van het Kasteel raadplegen, die je alle bezienswaardigheden op het uitgestrekte landgoed laten zien. Ook op eigen initiatief is het heerlijk wandelen en zeker ook geschikt voor kinderen.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Bij Oisterwijk liggen ontzettend veel Vennen in een prachtig bosrijk gebied. Van hele kleine vennen tot een zeer grote waar een natuurbad in is gevestigd. Dit gebied is geschikt voor grote en kleine wandelingen en zeker ook met de buggy (er is zelfs een rolstoelpad) en ook de horeca bij het gebied zijn ingericht voor kinderen. Vanuit de aangegeven parkeer plaats kun je een boel wandelingen starten, genieten van een speeltuin of horeca. Wij kozen voor het 14 vennen pad (de blauwe pijltjes volgen) en kregen de mooiste blikken over de vennen en met de wandelroute op de app (er is een app van Natuurmonumenten) kregen we mooie informatie over het gebied.

Wat is jouw favoriete wandelgebied? Heb je een van deze bovenstaande gebieden al eens bezocht?


You Might Also Like

0 reacties