Bananenbrood

augustus 15, 2016

Het is weer maanden geleden dat ik een blog post schreef en weer start ik maar overnieuw. Poging 307882... En wederom de plechtige belofte om weer te gaan schrijven en goed bij te houden. Niemand die mij nog gelooft natuurlijk. Wie mij een beetje kent weet hoe druk en hectisch het leven kan zijn. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.De eerste blogpost van mijn opnieuw poging wil ik dan ook starten met een lekker recept. Eentje die ik meestal gebruik wanneer mijn bananen sneller rijp zijn dan ik had gewild. Meestal ontbijt ik met banaan, hier ga je dus nog meer recepten van vinden. Bananenbrood was voor mij een tijd geleden echt iets niets. Tijdens een van mijn shopuitjes met mijn moeder stuitten we bij de bakker op bananenbrood. Je kon er van alles in doen zei de dame en we namen een stukje mee als tussendoortje. Inmiddels heb ik de gezondere tour ingezet en ben ik aardig wat gewicht kwijt. En dus besloot ik, met een reeks te rijpe bananen, dat ik er bananenbrood mee ging maken.

Op internet vind je een boel recepten van bananenbrood. Ik heb er een boel gezien en vormde zo mijn eigen recept (bij gebrek aan het vinden van bepaalde ingrediënten bijvoorbeeld). 

Bananenbrood

Om mijn variant te maken heb je het volgende nodig:
  • Banaan - 3
  • Appelmoes - 2 eetlepels
  • Tarwemeel - 100 gr
  • Havermout 75 gr
  • Amandelschaafsel
Voor de variatie tips kun je de volgende items proberen:
  • Cacao - 2 el
  • Bessen - handje

En zo maak je hem:

Prak de bananen. Meng dit met de appelmoes, tarwemeel en havermout in een kom. Doe een vel bakpapier in een cakevorm en giet hier het mengsel overheen. Strooi wat amandelschaafsel over de bovenkant. Plaats de cakevorm 45 minuten in de oven op 200 graden. 

En voor de variaties:

Chocolade bananenbrood: meng 2 el cacao door het mengsel.
Bessen bananenbrood: schep een handje bessen door het mengsel. 

Mijn variant op de foto is gemaakt met blauwe bessen als extra variant.

Wat is jouw favoriete variant? 

You Might Also Like

0 reacties