Afvallen

augustus 16, 2016

'O de volgende is onderweg!', 'Ik ben niet zwanger, ik ben gewoon dik'. Een standaard gesprek wat ik al vaker heb gevoerd. Ik voerde hem voor ik zwanger werd van Dani (maar dan zonder het 'de volgende'), viel uiteindelijk af naar maatje 38/40 (Nederlandse maat) en woog 72 kilo. Ik was blij met mijn figuur, ondanks dat mijn BMI zei dat ik nog een tikkeltje te zwaar was. En toen werd ik zwanger... Eerst viel ik nog wel af, maar die buik was met 6 weken al niet meer te verbloemen. Ik groeide uit tot een walvis. En zo voelde ik me ook.


Huilend stond ik voor de spiegel, te kijken naar een aangestrande walvis. Mensen klampten zich aan me vast, zonder pardon, om me te melden dat het echt niet lang meer ging duren en het er vast twee zouden zijn. Stond ik met mijn 5 maanden buik. Wetende dat ik nog veel groter ging worden. 

Die buik gaat niet meer weg en je moet het er maar mee doen


Eenmaal na de bevalling lachte de dame in het ziekenhuis me toe dat die enorme blubbuik niet meer weg ging en ik het er maar mee moest doen. Ik ging een rommelige periode in, huilbaby, werk waar ik me niet meer thuis voelde en angst ervaarde tot aan het starten van een bedrijf en zelfstandige ondernemer worden. Geen tijd om me druk te maken om die enorme buik, het gewicht na de zwangerschap wat maar niet weg ging. 

Tot ik een paar maanden terug in de spiegel keek en weer in janken uit barstte. Er staarde een walvis terug. De vragen waren geweest, ik lachte ze weg. En toen ging de knop om. Meer bewegen, gezonder eten. Ik wilde weer een beetje leuk eruit kunnen zien. Ik ging gezonde recepten opzoeken van eten wat ik vol ging houden. Ik zwoor van alles af, ging keuzes maken. Liet heus niet alles staan, maar wel veel. En dan na nu 3 maanden ben ik 11 kilo kwijt, draag ik maatje 38 (de broeken raken wel wat ruim nu) en blijken de broeken van voor de zwangerschap los te zitten. Enkel die losse huid is gebleven. Ik baal ervan, maar wie weet trekt het ooit nog wat bij als ik nog wat extra gewicht kwijt raak. 

In 3 maanden verloor ik 11 kilo


Gisteren durfde ik voor het eerst weer een strak shirtje aan te trekken, zonder me meteen een enorme walvis te voelen. Kleine cheat erin hoor, het is een oude zwangerschapsbroek (erg ruim, maar dat zie je niet op de foto), waardoor de blubbuik iets minder last heeft van de broeksrand. Maar ik ben er nog niet. Maar we gaan de goede kant op!

Heb jij nog tips om gezond af te vallen? 

You Might Also Like

2 reacties

  1. Wauw maatje 38 droom ik van. Goed bezig meis en nu zo houden!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik hoop ook echt dit vol te houden en nog wat te verliezen :)

      Verwijderen